ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Γενική Ἱερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στό Πνευματικό Κέντρο Φιλιππιάδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, τήν Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 καί ὥρα 10:00 μ.μ., καί  ὁμιλία μέ θέμα «Ὁ προφήτης Σαμουήλ καί ἡ ἐποχή μας». Ὁμιλητής ἦταν ὁ Πανοσ. Ἀρχιμ. Ἀθανάσιος Σουσόπουλος, ἱεροκῆρυξ Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἰωαννίνων.

Ὁ ὁμιλητής ἀναφέρθηκε στη ζωή τοῦ προφήτη Σαμουήλ, κάνοντας παραλληλισμούς μέ τήν ἐποχή μας.

Μεταξύ ἄλλων εἶπε:

Το πρόσωπο του Προφήτου Σαμουήλ, κατέχει μεγάλη θέση στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και στην Εκκλησία του Χριστού. Είναι από τα πρόσωπα εκείνα που προετοίμασαν το έδαφος για την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού και υπήκουσε κατά πάντα στο θέλημα του Θεού σε όλη του την ζωή.

Ἦταν  καρπός της πίστεως και της προσευχής των γονέων του, αφού οι γονείς του, Ελκανά και Άννα, τον συνέλαβαν ύστερα από προσευχή και υπακοή στον Θεό, και τόν αφιέρωσαν στον Ναό, αμέσως μετά τον απογαλακτισμό του.

Σε μικρή ηλικία, όταν βρισκόταν μέσα στον Ναό, ἄκουσε τήν φωνή του Θεού, που του ζήτησε να μεταφέρη ένα μήνυμα στον αρχιερέα Ηλεί. Ο Προφήτης Σαμουήλ είχε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό σε όλη την ζωή του, γι’ αυτό και ο λαός τον αποκαλούσε «ο βλέπων».

Ὁ Προφήτης Σαμουήλ εἶχε μεγάλα χαρίσματα, ήτοι καθαρότητα της καρδιάς, υπακοή στον Θεό, ανεξικακία, αγάπη προς τον λαό.

Η αρχή της γεννήσεως του Σαμουήλ ήταν οι προσευχές, τα δάκρυα και η πίστη της μητέρας του.

Από αὐτό συμπεραίνουμε ότι η αγωγή των παιδιών είναι μεγάλη υπόθεση, δεν γίνεται μόνο με συμβουλές, αλλά με την όλη προσωπικότητα των γονέων, με την πίστη τους στον Θεό και κυρίως με την προσευχή τους».

Στό τέλος, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Χρυσόστομος εὐχαρίστησε τόν ὁμιλητή γιά τήν ἐμπεριστατωμένη ὁμιλία του.

 

 

Comments are closed.