Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου εξεδήμησε εις Κύριον ο ιερεύς π. Χρήστος Ζήσης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο  Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχαγγέλου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ιερέων, των μελών της οικογένειάς του, φίλων, γνωστών και συγχωριανών του.

Ο π. Χρήστος Ζήσης είχε χειροτονηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2020 Διάκονος και την επομένη στις 13 Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Άλγος οξύ και οδύνη βαθειά πλημμυρίζουν τις καρδιές όλων, για την οδυνηρή και απρόσμενη απώλεια του εκλεκτού αδελφού και συλλειτουργού π. Χρήστου. Μετέστη από τον κόσμο αυτόν τον μάταιο στους ουρανούς, όπου κατά τον λόγο της Αποκαλύψεως τον αναμένει «ὁ στέφανος τῆς ζωῆς». Και εκεί θα παραμείνει προσδοκώντας την Ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή, στην οποία θα εξεγερθεί, σαν από ύπνο, αφού κατά τη ρήση του Μ. Βασιλείου «ὕπνος γάρ τοῖς δικαίοις ὁ θάνατος, μᾶλλον δε πρός μείζονα ζωήν ἐκδημία».

Τον αείμνηστο χαρακτήριζε έντονα η βαθύτατη πίστη του στον Θεό και η αγάπη και αφοσίωση του προς την Αγία μας Εκκλησία. Χαρακτηριστικά που διέτρεχαν όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής του τόσο ως λαϊκός όσο και της σύντομης ως κληρικός  της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Με τη χειροτονία του ακτινοβολούσε ολόκληρος από χαρά, εκπληρώνοντας ένα βαθύτατο πόθο του, αισθανόταν μεγάλη τιμή, που του έκαμε ο Θεός να ανήκει στις τάξεις του ιερού κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αγάπη και ζήλος στα καθήκοντα του, πίστη και προθυμία προς όλους τον χαρακτήριζε. Ευσεβής, φιλόθεος, φιλόχριστος, φιλακόλουθος, πρόθυμος πάντοτε να εξυπηρετήσει λειτουργικά τα μικρά χωριά όπου υπήρχε ανάγκη. Μα πάνω απ’ όλα έτοιμος να τρέξει για τον καθένα, χωρίς να του ζητηθεί.

Να παρηγορήσει, να συμπαρασταθεί, να συν-χαρεί, να συλ -λυπηθεί, να σκάψει, να κλαδέψει, να ποτίσει, να σταθεί δίπλα σε κάθε ανάγκη του ανθρώπου γνωστού, φίλου, συγγενή ή και αγνώστου».

Comments are closed.