ΕΝΑΡΞΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΕΝΑΡΞΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

 

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:30μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως  πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τον αγιασμό που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιότατος στο τέλος του αγιασμού  ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε μαθητές, γονείς καθώς  και στους παρόντες εκπαιδευτικούς   δασκάλους και καθηγητές .

Ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά  τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητροπόλεως τους εθελοντές εκπαιδευτικούς  καθώς και όλους όσοι εθελοντικά  βοηθούν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  .

Συμβουλεύοντας τους μαθητές είπε πως μαζί με την κοσμική σοφία να λάμψει το φως του Χριστού στις καρδιές τους  για  να γίνουν χρήσιμοι για τον εαυτό  τους και την κοινωνία επισημαίνοντας , ότι επιστήμων είναι κάθε ένας  που κάνει την δουλεία του σωστά με ήθος και εντιμότητα.

Στην συνέχεια έλαβαν το λόγο τόσο η κ. Ελένη Συνεσίου υπεύθυνη για τα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και η κ. Ακριβή Τσακωνιά υπεύθυνη για τα παιδιά πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης, οι  οποίες και είπαν ότι ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στηρίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί για  έκτη συνεχή χρονιά  και απευθύνεται σε μαθητές  Δημοτικού – Γυμνασίου που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Comments are closed.