ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Πρεβέζης Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης. Την παραμονή Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός  στον  ομώνυμο  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Ιωάννης Θήλυζας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου αγίου εστιάζοντας στην ταπείνωση και πραότητα η οποία και αποτέλεσε κύριο γνώρισμα της βιοτής του, οδηγώντας τον στην αγιότητα που αποτελεί σκοπό και πρόκληση για τον κάθε χριστιανό.

Την κυριώνυμο ημέρα στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Βησσαρίωνος,  παρουσία πλήθους κόσμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών και μαθητριών των σχολείων της περιοχής, οι οποίοι κατά την επιστροφή της λιτανείας έρραναν με λουλούδια την εικόνα του πολιούχου Αγίου.  

Τέλος, τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι βουλευτές του Νομού κ. Στέργιος Γιαννάκης και  Κωνσταντίνος Μπάρκας, οι δήμαρχοι Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής,  Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, Πρεβέζης κ. Νικόλαος Γεωργάκος και Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση, περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων της περιοχής.

Comments are closed.