ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Γενική Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Φιλιππιάδα.

Προσκεκλημένος και ομιλητής στη σύναξη ήταν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με θέμα:            

                        «Ποιμαντικές δράσεις στην Ενορία»

Ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε ευρύτερα στην  αποστολή του Ιερέα στο πλαίσιο των δράσεων της Ενορίας βασιζόμενος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε τρείς βασικούς άξονες. Μέσα από την Λατρεία, δηλαδή τις λατρευτικές ιερές ακολουθίες, το Θείο κήρυγμα και τέλος μέσα από την φιλανθρωπία, την έμπρακτη απόδειξη αγάπης στον πλησίον.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: ”Σε μια εποχή της ειδωλοποίησης των παθών και της σάρκας ο Ναός καλείται να γίνει το κέντρο της Ενορίας. Στο πώς θα γίνει, την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος ο Χριστός λέγοντάς μας το «Θαρσεῖτε, ἐγώ εἰμι· μὴ φοβεῖσθε» και ζητώντας από εμάς ουσιαστικά την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό Του. Άλλωστε δικό Του έργο είναι η διαποίμανση και οι Ιερείς το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται”.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα της κατήχησης των νέων παιδιών σε κάθε ενορία και ευρύτερα των νέων ανθρώπων μέσα από συναντήσεις, ομιλίες, λειτουργικά σεμινάρια σε θέματα λατρείας, μαθήματα αγιογραφίας και εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής κ.λπ. 

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον π. Νεκτάριο για την ολοκληρωμένη ομιλία του και εν συνεχεία συζητήθηκαν διάφορα διοικητικά θέματα.

Comments are closed.