ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ  

ΟΜΙΛΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

          Το Σάββατο 13  καί τήν Κυριακή 14 Ἁπριλίου καί ώρα 7:00 μ.μ στό Πνευματικό Κέντρο της Ιερᾶς Μητροπόλεως στην Πρέβεζα καί τήν Φιλιππιάδα αντίστοιχα, στα πλαίσια των συναντήσεων  της Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκε ομιλία μέ θέμα:

«Ἀπό τί κινδυνεύουν τά παιδιά…!»

με ομιλητή τον αγιορείτη Ιερομόναχο  Γέροντα Νίκωνα.

Στην ομιλία του ο Γέροντας αναφέρθηκε στην σχέση αγάπης και επικοινωνίας  που πρέπει να έχουν οι γονείς με τα παιδιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανοί κίνδυνοι.

Συγκεκριμένα είπε: ‘’Ο τρόπος προσέγγισης του παιδιού πρέπει να γίνεται με Θεό, για τον Θεό, με υπομονή, καθώς ο Θεός έχει δικό του χρόνο και ενεργεί την κατάλληλη στιγμή. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τα ζωντανά παραδείγματα, τους γονείς.’’

Σε άλλο σημείο επίσης είπε: ‘’Κινδυνεύουν τα παιδιά από μια άθεη και αντιχριστιανική κοινωνία καθώς στηλιτεύεται η αγάπη που δίδαξε ο Χριστός. Πρέπει τα παιδιά να τα διαπαιδαγωγούμε, να μιλάμε μαζί τους, να κατανοούμε τις ανάγκες τους. Να μην γινόμαστε πρόβλημα για τα παιδιά’’.

Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Γέροντα Νίκωνα για την εποικοδομητική ομιλία του.

 Εν συνεχεία υπεβλήθησαν ερωτήσεις οι οποίες εξελίχθηκαν σε εποικοδομητικό διάλογο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΒΙΝΤΕΟ:

Comments are closed.