ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
«Ἐφοδιάζοντας τά παιδιά μας μέ δεξιότητες ζωῆς.»
Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2019 καί ώρα 6:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και στην συνάντηση της Σχολής Γονέων, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Εφοδιάζοντας τα παιδιά μας με δεξιότητες ζωής» καί ομιλητή τον κ. Ελευθέριο Γείτονα, Εκπαιδευτικό, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα» Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αριστείων.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα οποία μπορούν τα παιδιά-μαθητές να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος, την ιστορία μας και την παράδοσή μας, απομακρύνοντάς τα από τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου καθώς και την αξία εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας που μας φέρνει κοντά στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ρόλο του σχολείου, να βοηθήσει δηλαδή αυτό ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της αριστείας και την πρόσβαση σε αξιοκρατική και ποιοτική εκπαίδευση.
Εν συνεχεία υπεβλήθησαν ερωτήσεις στις οποίες απάντησε εμπεριστατωμένα ο ομιλητής.
Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε τον κ. Γείτονα για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη να έρθει στην Πρέβεζα (Ηπειρώτης άλλωστε ο ίδιος καταγόμενος από τον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτης) και να αναπτύξει την ωραία ομιλία του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



ΒΙΝΤΕΟ:
Comments are closed.