ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

 

O θεολόγος συγγραφεύς κ. Eμμανουήλ Μελινός, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Eκκλησίας της Eλλάδος, προσκεκλημμένος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποίησε σειράν ομιλιών τόσο στήν πόλη της Πρεβέζης όσο και εκτός αυτής, με πανθομολογουμένως αρίστην επιτυχία!

Την Παρασκευή του Ακαθίστου 23 Mαρτίου 2018 έψαλλε και μίλησε με θέμα «ΧΑΙΡΕ, Η ΑΜΑΧΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!», κατά την Aκολουθία στον I. Καθεδρικό Nαόν Aγίου Χαραλάμπους Πρεβέζης.

Το Σάββατον 24 Μαρτίου 2018, κατά τον αρχιερατικόν πανηγυρικόν Εσπερινόν εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λούρου, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, έψαλλε και κήρυξε με θέμα «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ».  Στην Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμμετείχαν σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρεβέζης.

Την Κυριώνυμον ημέραν 25ην Μαρτίου 2018, E΄Κυριακή των Nηστειών, εις τα πλαίσια της αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος εις τον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου πόλεως Πρεβέζης, έψαλλε και μίλησε ο κ. Mελινός με θέμα «Ο ΘΕΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ»!..

Το απόγευμα της αυτής Κυριωνύμου ημέρας, εις τα πλαίσια του Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εντός της πόλεως Πρεβέζης, έψαλλε και μίλησε ο θεολόγος συγγραφεύς κ. Mελινός, με θέμα «O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ»!

Στα πλαίσια ιερατικής Συνάξεως της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 26ης Μαρτίου 2018 -εις το Πνευματικόν Κέντρον της Μητροπόλεως, εντός της πόλεως Πρεβέζης- ο κ. Mελινός απευθύνθηκε στο ιερό Σώμα των Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, με θέμα «ΤΟ ΕΠΙΤΡΑΧΗΛΙΟΝ, TΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟΝ: ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΛΑΣΤΗΡΙΟΝ, ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΛΕΤΗΡΙΟΝ»!

Επίσης παρεχώρησε συνέντευξη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Prisma fm και Δημοτική Ραδιοφωνία Πρεβέζης, με θέματα επίκαιρα της ιεράς περιόδου που διανύουμε, αναφερθείς παραλλήλως στην Παράδοση, στις Αξίες στην Ιστορία της Πατρίδος μας.

Με τις άριστες θεολογικές γνώσεις και την ρητορική δεινότητά του συνήρπασε όλα τα ακροατήρια, τα οποία εξέφρασαν την ζωηρή επιθυμία να τον ακούσουν ξανά!

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις, παρέστησαν εκπρόσωποι Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

 

 

Comments are closed.