ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΛΙΘΑΡΙ ΝΕΑΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και ώρα 7.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας, τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αρχιερατικός Εσπερινός πρός τιμήν του Αποστόλου Παύλου, χάρη στον οποίο η πατρίδα μας δέχθηκε τον σπόρο του Ευαγελίου του Χριστού.

Παλαιά παράδοση, ζωντανή στην περιοχή μας, αναφέρει ότι ο Απόστολος Παύλος  κατευθυνόμενος πρός την Νικόπολη στάθηκε περίπου 15 χλμ. έξω από την περίφημη εκείνη μεγαλόπολη και καθισμένος επάνω σε ένα λιθάρι, μίλησε στους παρατυχόντες για τον Χριστό. Από τότε, το σημείο εκείνο έμεινε στην συνείδηση του λαού της περιοχής ιερό και άγιο και αργότερα εκεί κτίστηκε Μονή ονομασθείσα ‘’Μονή Λιθαρίου’’.

          Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή κληρικών και πιστών. Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τη δράση του Αποστόλου των Εθνών, στις αρετές και τα προτερήματα του Αγίου, στοιχεία που τον καταστούν πρότυπο για την ζωή κάθε πιστού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους αγώνες και τα παθήματα που υπέμεινε για την διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού.

Τέλος παρόντες στον Εσπερινό ήταν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

Comments are closed.