ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ                            

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Χανοπούλου Άρτης κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου-Νεκταρίου Βλάρα, από τα Αμπέλια Άρτης.

Στον χειροτονητήριο του λόγο ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στον πόθο να υπηρετήσει τον Χριστό ως ιερεύς της Εκκλησίας ενώ τόνισε πως το έργο της ιερωσύνης είναι το αγιότερο και σπουδαιότερο έργο πάνω στη γη, αφού σκοπός του ιερέως κατά την εντολή Του Χριστού είναι να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό. Κλείνοντας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη με την οποία τον περιέβαλε ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον πνευματικό του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Νίκωνα Κουτσίδη όσο και την σύζυγό του Ειρήνη, που με προθυμία και ειλικρινή χαρά δέχθηκε να τον ακολουθήσει στην πραγματοποίηση του ονείρου του.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος καλοσώρισε τον νέο Διάκονο στην Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νεοχειροτονηθέντα τόνισε ότι  καλός κληρικός είναι αυτός ο οποίος βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους, χαίρεται μαζί τους στην χαρά τους, λυπάται μαζί τους στις λύπες τους. Είναι αυτός που ακολουθεί τους ανθρώπους και τους συμπαραστέκεται, είναι το στοργικό χάδι σε κάθε λύπη, θλίψη , δοκιμασία τους σε κάθε στιγμή.

Στην συνέχεια τόνισε  ότι όπλα του σε αυτή την διαδρομή θα είναι η ταπείνωση και η προσευχή. Του συνέστησε να έχει πάντοτε φρόνημα ταπεινό, έχοντας ως πρότυπο του τον Χριστό, ο οποίος εταπείνωσε τον εαυτό του λαμβάνοντας δούλου μορφή. Έπειτα αναφερόμενος στην προσευχή μίλησε για την δύναμη που αντλείται  μέσα από αυτή, δύναμη ικανή για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός ευχήθηκαν στον νεοχειροτονηθέντα διάκονο.


Comments are closed.