Χειροτονία νέου κληρικού τελέστηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καναλίου Πρεβέζης. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις πρεσβύτερον  τον διάκονο Λάμπρο Παπαπάσχο.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Λάμπρος ανέφερε ότι ο χριστιανός που επιθυμεί να εισέλθει στο λειτούργημα της ιερωσύνης οφείλει να έχει αληθινή επίγνωση τίνος πράγματος αιτείται καθώς το διακόνημα αυτό είναι μέγα και φοβερό και ότι μόνο η ενατένισή του είναι ικανή να προξενήσει στον χριστιανό φόβο και δειλία.

Αναφερόμενος στον λόγο περί ιερωσύνης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου είπε: «Της ιερωσύνης το έργο είναι τόσο υψηλό, ώστε επιτελείται μεν στη γη, ανήκει όμως στα έργα των ουρανίων δυνάμεων. Και τούτο είναι πολύ φυσικό, εφ’ όσον δεν την ίδρυσε ούτε άγγελος, ούτε αρχάγγελος, ούτε καμιά άλλη κτιστή δύναμη, αλλά αυτός ο Παράκλητος, ο οποίος έκαμε ανθρώπους ζώντας ικανούς να διεξάγουν υπηρεσία αγγέλων».

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος αφού έδωσε πατρικές συμβουλές στον υποψήφιο πρεσβύτερο ανέφερε ότι η ιερωσύνη είναι  χάρισμα και δώρο Θεού, δεν είναι βιοποριστικό επάγγελμα αλλά μέσο να οδηγηθούν οι άνθρωποι στην Βασιλεία των Ουρανών.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι στον δρόμο της ιερωσύνης οι δυσκολίες  είναι πολλές, ωστόσο ο Ιερέας πρέπει να μείνει σταθερός και να αντιμετωπίζει όλους με αγάπη. Παράλληλα τόνισε ότι η ευθύνη του ιερέως είναι μεγάλη καθώς το έργο του είναι να συνεχίσει το έργο του Χριστού, δηλαδή να κηρύξει και να διδάξει με την απλότητά και την ταπείνωσή του το Ευαγγέλιο .

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο η ιερατεία του να είναι ευλογημένη, και να δοξάζει με την παρουσία του και την ζωή του το όνομα του Χριστού.

Comments are closed.