ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού Πολιούχου Πρεβέζης, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου, τονίζοντας ότι ο βίος του αποτελεί  αφορμή πρός μίμηση και  πρόσκληση στην ευχαριστιακή κοινωνία. Επίσης χαρακτήρισε τον Άγιο Χαράλαμπο ως πρότυπο αληθινής αντιστάσεως διότι προέβαλε αντίσταση απέναντι στην αμαρτία της εποχής του και στην λατρεία των ειδώλων ως μια ζώσα θυσία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, εκφράζοντας την χαρά και την ευγνωμοσύνη του πρός τα πρόσωπά τους.

Τέλος τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Βουλευτής Πρέβεζας  κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νικόλαος Γεωργάκος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Comments are closed.